Bara att skriva och säga att jag tog silver i SM i ryck känns overkligt. Jag kunde knappt lyfta 60 kg i ryck för ett år sedan, nu tog jag 79 kg under SM, vilket är 1 kg mindre än mitt personliga rekord. Jag är tacksam för att jag fick möjligheten att åka till SM, det har jag Faluatletklubb att tacka för. Där har vi coach Patric som verkligen trodde på alla oss atleter. Att ha någon utomstående som tror så mycket på en och vill en det bästa gör mig alldeles varm. Att få träffa personer om Patric och de andra Falun atleterna gav mig mersmak för sporten! Jag har er att tacka för.

 Dessa snygga tröjor kommer snart att finnas i bbrosfit shopen inom kort!

 

Tänkte skriva ner lite kort min upplevelse om SM som var 30 juni 2017 

Jag tävlade individuellt i 69 kg klassen. Gick in på en stadig vikt, 66 kg. Jag som tävlar i crossfit ville värma upp 2 h innan start men det fick jag inte för coach (förståeligt, haha). Uppvärmningen kändes solid, jag var så sjukt taggad. När vi gick ut och skulle lyfta stod kameror överallt, SVT sände live! Jag gick in på en vikt i ryck som jag känner mig hyfsat säker i, 73 kg. Inte mitt snyggaste lyft men jag tog det. Mitt andra lyft gick mycket bättre som var 75 kg. Inför sista lyftet gick vi in för 79 kg. Nerverna inför det här lyftet kändes okej, jag visste vad jag behövde göra och tänkte inte så mycket på något annat. När jag tog 79 kg, blev jag sjukt glad och kramade om coach Patric! Inget var klart än då en atlet var kvar. Hon missade sitt lyft vilket innebar att jag hade tagit Silver! Glad som en tok blev jag men hann inte tänka så mycket då det var dags för stöt. Under uppvärmningen hade jag ont i ryggen, ville egentligen inte lyfta så mycket innan för det gjorde så ont. Men väl uppe på plattformen fanns det inga tankar om smärta, utan bara att sätta lyftet. Jag tog mina två första försök: 90,95 enkelt. Sista lyftet var en chansning, 99 kg. Jag satt mig under stången och det kändes tungt. Vid stöten fick jag upp stången, hade stången i utlåsning MEN…. hamnade lite för långt bak med stången vilket gjorde att jag tappa balansen och tappa den bakom mig.. FASAASEN, JAG VAR SÅÅÅÅ NÄRAAA. Aldrig velat ha något så gärna som just nu, jag ville verkligen ta 99 kg i stöt. Jag skulle fått två till silver då. Men men, jag har verkligen lärt mig extremt mycket och kommer aldrig att glömma denna upplevelse.

 

Träningen just nu går inte alls, har varit sjuk i en vecka och har vilat från träning i 4 dagar nu. Imorgon ska jag försöka börja träna lite smått, kanske inte gå på puls och kondition direkt utan mer stryka. Lite mindre än 4 veckor kvar av jobb sen åker jag och mannen till Grekland, Korfu för 2 veckors semester. OM JAG LÄNGTAR!!!

 

Hoppas ni har det bra i solen, på jobbet, hemma eller vart ni än är. Kommentera om det är något ni skulle vilja veta mer om min träning eller mitt liv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.